Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Vauvahieronta
Näin vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla voidaan helpottaa allergiaoireita
6.24.2024 16:57
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Vauvan allergiat ovat aika iso puheenaihe nykyään. Allergiat voivat olla lieviä tai todella arkea hankaloittavia. Varsinkin kun kyseessä on pieni vauva, oireet tuntuvat sitäkin isommilta. Tiedän sen tunteen kun hormonit hyrrää, unen puute sumentaa aivoja ja uusi pieni vauva on maailman tärkein. Sitä kun ei haluaisi mitään vaivoja näin pienelle käärölle. Tässä blogitekstissä aion kertoa miten vyöhekyterapeuttisella vauvahieronnalla voidaan auttaa allergiaoireiden hoidossa sekä mitä suosittelen tehtävän kotona.

Lue myös Beauty By Senja tarjoaa myös vauvahierontaa

Allergiaoireden hoito vauvahieronnalla

Voidaanko allergioita poistaa tarjoamallani vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla? Vastaus on valitettavasti ei. Jos sinulla on kokemusta lapsen allergioista tai itselläsi on allergioita, tiedät ehkä että niihin vaikuttaminen on hankalaa. Onneksi kuitenkin on muutamia asioita joita voidaan kokeilla. Itse tiedän kokemuksesta, että me saimme arkeemme huomattavan avun osteopaatin tekemästä kraniosakraali terapiasta. Sillä saimme esikoiseni maitoallergian hallintaan, vaikkakin emme kokonaan päässeet siitä eroon. Tämä apu toi ison helpotuksen huokauksen arkeemme. Silloin tajusin, että haluan tarjota saman tunteen myös muille vanhemmille. Siitä intouduinkin vauvahyvinvoinnin pariin.

Koulutuksessamme puhuimme allergiaoireden ja ruoka-aineherkkyyksien hoitamisesta vyöhyketerapeuttisella hieronnalla. Se mitä voimme tehdä, on suoliston kunnon tukeminen. Näin se sietää paremmin ruoka-aineita jotka aiheuttavat oireita. Hoitoni on erityisesti siinä tapauksessa hyvä, jos tulee kokeiltua uusia ruoka-aineita, vahingossa syötyä sellaista mitä keho ei siedä tai yritätte saada kehon siedättymään uusille ruoka-aineille. Keholla voi mennä useitakin viikkoja allergiaoireiden taltuttamisessa. Se voi olla tuskaisaa odottelua. Tähän vauvahieronta onkin hyvä, sillä voimme auttaa kehoa normalisoitumaan ja pääsemään oireista yli nopeammin.

Miten hieronnalla voidaan lieventää allergiaoireita?

Hyvä kysymys! Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa käsittelemme vauvan jalkapohjista sekä korvista alueita, jotka ovat kehon heijastepisteitä. Esimerkiksi jos jokin ruoka-aine aiheuttaa vauvalla ripulia voidaan ajatella, että ohutsuolen alue on ärtynyt eikä saa otettua maidosta/kiinteästä ruuasta kaikkea ravintoa. Tällöin käsittelemme korvista ja jalkapohjasta ohutsuolen heijastealueet. Tämä on ns. signaali keholle lähteä korjaamaan sillä alueella tapahtuvia asioita. Näissä heijastepisteissä usein näkee ja/tai tuntee poikkeamia joita sitten kevyesti käsitellään.

Miten auttaa allergiaoireista vauvaa kotona?

Suosittelen ehdottomasti keskittymään suoliston hyvinvointiin. Hyvä maitohappobakteeri, jossa on vähintään 100 miljardia bakteeria. Huomioi myös, että tuotteessa ei ole mitään ylimääräistä viemässä tehoa. Jos epäilet lapsellasi tiettyjä ruoka-aineita allergisoiviksi, katso ettei niitä löydy tuotteesta.

Kotona suosittelen käsittelemään myös näitä heijastepisteitä noin kerran päivässä ylläpitohoitona. Saat ohjeet hierojalta.

Eliminaatiodieetti on hyvä ainakin alkuun, jotta vauvan suolisto saa hetken lepoa ja pystyy vahvistumaan, kun se ei saa jatkuvasti ärsykkeitä.

Haluatko varata ajan vauvahierontaan Jyväskylässä? Varaa aika luokseni täältä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy