Soita heti: 040 546 8080
Ma-Pe: 10.00-17.00 La, Su: Sopimuksen mukaan
Takaisin blogin etusivulle
Vauvahieronta
Jokainen vastasyntynyt hyötyy vauvahieronnasta
7.22.2024 9:39
Appelsiinin puolikkaita keltaisella taustalla.

Kaunis pieni käärö tuhisemassa sylissä. Onko ihanampaa? Vastasyntynyt vauva on täydellinen pikku ihminen. Voiko tällainen täydellisyys hyötyä vauvahieronnasta? Kyllä voi!

Lue myös miksi hullaannuin tekemään vauvahierontoja

Nämä 2 asiaa aiheuttaa jumeja vauvan keholle

Vastasyntyneet ovat monesti hyvin "tiiviitä" paketteja kun he syntyvät. Nyrkit ovat kiinni, kädet ja jalat koukussa. Pikkuhiljaa he alkavat suoristaa asentoaan. Kuitenkin siinä menee aikaa. Voimme nopeuttaa tätä prosessia hieronnalla ja mahdollistaa vauvalle täysi liikerata. Näin ehkäistään kehon toispuoleisuutta kuten esimerkiksi vinokalloisuutta. Eli ensimmäinen vauvan keholle jumeja aiheuttaa kohdussa vietetty aika. Siellä pää alaspäin pienessä sykerössä. Jos vauva on ollut pitkään hyvin alhaalla lantiossa raskausaikana, voi se aiheuttaa lihasjumeja.

Toinen on tietenkin vauvan syntymä. Jokainen meistä tulee hyvin ahtaasta kolosta ulos. Oli se sitten alatiesynnytys tai sektio. Alatiesynnytyksessä ahdas synnytyskanava luo painetta vauvan päähän ja niskaan. Eli siis lähes jokaisella vauvalla voi olla lihasjumeja ja se on normaalia.

Hieronnalla saadaan apua eri vauva-vuoden haasteisiin

Vauvahieronta auttaa siis pääsemään eroon lihaskireyksistä nopeammin. Nämä kireydet voivat olla syynä eri vauvavuoden haasteisiin. Niitä voi olla pulauttelu joka voi johtua pallean kireydestä. Suolisto ongelmat, jotka voivat johtua taas niskan / kaulan alueen kireydestä. Sieltä kulkee tärkeä hermo, joka viestii esimerkiksi suoliston viestejä. Jos hermo on puristuksissa, se voi näyttäytyä suolisto-oireina. Sitten tietysti vauvan syömiseen vaikuttavat kireydet ovat mahdollisia. Niitä ei kaikilla vauvoilla ole, mutta joillain kieli- ja huulijännekireydet aiheuttavat paljon lihasjumeja. Jos vauvalla on toispuoleisuutta kehossa, jossa vauvan on vaikea kääntää päätä toiselle sivulle, on vauvan olo toisella rinnalla syödessä hankala, joka näyttäytyy rintaraivona.

Voiko vauvaa hieroa kotona?

Kyllä! Ja vauvalle onkin todella tärkeää ihokosketus. Näin voit myös luoda yhteyttä vauvaan ja tehdä hänelle turvallisen olon. Pystyt myös ylläpitämään ammattilaisen tekemän hieronnan tuloksia. Ammattilaisen tekemän hieronnan jälkeen sinun tulisi saada kotihoito-ohjeet joilla voit jatkaa vauvan hierontaa kotona. Mutta jos isompaa "ongelmaa" ei vauvan keholla ole ammattilaisen tekemän hieronnan jälkeen, on vauvan hieromisella kotona paljon hyötyjä. Myöskään sillä ei ole väliä miten hierot jos haluat aloittaa vauvasi hieromisen. Kunhan luot vauvalle rauhallisen ympäristön, käytät helliä otteita ja nautitte toisistanne.

Hieronta ja kosketus on vauvalle todella tärkeää. Se rauhoittaa vauvaa, auttaa käsittelemään tunteita ja opettaa vauvalle oman kehon rajat.

Haluatko varata ajan vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan? Katso yhteystiedot täältä.

Jatka lukemista
Ota yhteyttä
Peuranpolvi 6, 40400 Jyväskylä
Sähköposti: senjasoukka@gmail.com
Puhelin: 040 546 8080
Yhteistyökumppanit
Sivujen toteutus jyDev Oy